Hoe u uw LinkedIn-account kunt herstellen?

10Sep '21

Hoe u uw LinkedIn-account kunt herstellen?

We werken met veel mensen die geen toegang meer hebben tot hun LinkedIn-accounts omdat ze zich hebben aangemeld met een e-mailadres waartoe ze geen toegang meer hebben. Alle e-mails met accountupdates worden naar hun oude inbox gestuurd en alles waarvoor een e-mailbevestiging vereist is (een wachtwoord opnieuw instellen, een geregistreerd e-mailadres wijzigen) kan niet worden voltooid zonder.

U kunt om verschillende redenen het e-mailadres dat is gekoppeld aan uw LinkedIn-account niet langer gebruiken of er geen toegang meer toe hebben. U verliest bijvoorbeeld onverwachts banen of verhuist; het e-mailadres van uw bedrijf verandert; u bent in transitie en verzuimt uw LinkedIn-e-mailadres bij te werken.

Als u uw account niet bijwerkt, heeft u er niet alleen geen toegang toe, maar kan geen van uw connecties u per e-mail bereiken. Ze sturen je e-mails op een verouderd adres.

Uw LinkedIn InMail-berichten en -meldingen worden ook naar uw oude e-mailadres gestuurd (ze staan veilig in uw LinkedIn-interface, maar u kunt ze niet bekijken). Als je op zoek bent naar een baan, wil je dat mensen je zo snel mogelijk ontdekken en wil je via LinkedIn in contact kunnen komen met potentiële werkgevers.

Hoewel dit een frustrerende situatie is, is het niet helemaal hopeloos.

Het toevoegen van een extra e-mailadres aan uw LinkedIn-account is een methode om dit te voorkomen. Ik raad aan om je persoonlijke e-mailadres te gebruiken om je account aan te maken, omdat die e-mail je zal volgen, waar je ook professioneel naartoe gaat, en de kans dat je de rest van je carrière in dezelfde baan blijft, is minimaal.

Omdat u zich op LinkedIn kunt aanmelden met een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat u in uw contactinformatiegebied weergeeft, raad ik gebruikers gewoonlijk aan om zich aan te melden met hun persoonlijke e-mailadres en dit te gebruiken in plaats van hun zakelijke e-mailadres. Het enige nadeel is dat alle LinkedIn-meldingen en e-mails naar uw persoonlijke e-mailadres worden verzonden in plaats van naar uw zakelijke adres.

Hier leest u hoe u uw LinkedIn-account kunt terugvorderen als u geen toegang hebt tot het e-mailadres dat u hebt gebruikt om u aan te melden voor het account.

Probeer eerst in te loggen met een back-up-e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld, volgens LinkedIn (zoals ik hierboven aanbeveel). U kunt inloggen met elk e-mailadres dat is gekoppeld aan uw account op de site.

 • Hier leest u hoe u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen als u toegang heeft tot uw e-mailaccount, maar het niet meer weet.
 • Nadat je bent ingelogd, voeg je nog een e-mailadres of telefoonnummer toe om ervoor te zorgen dat je altijd toegang hebt tot je account.
 • Ontdek hoe u kunt oplossen dat u geen e-mails van LinkedIn ontvangt als u de link voor het opnieuw instellen van het wachtwoord niet ontvangt.

Of: verifieer uw identiteit…

Je kunt proberen je account te herstellen door je identiteit te bewijzen als je je wachtwoord niet hebt kunnen achterhalen of geen toegang hebt tot een tweede e-mailadres dat eraan is gekoppeld.

LinkedIn doet dit door technologie te gebruiken die scans van uw door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs versleutelt om u te helpen zo snel en veilig mogelijk weer toegang tot uw account te krijgen.

Houd er rekening mee dat LinkedIn beweert alleen de ID-informatie te gebruiken die u indient om uw identiteit te verifiëren en dat het deze slechts voor een beperkte tijd bewaart terwijl uw accountproblemen worden afgehandeld. Binnen 14 dagen worden scans en alle gerelateerde persoonlijke informatie meestal volledig gewist.

Om te beginnen, heb je nodig:

 • Een webcam op een smartphone of computer.
 • Uw rijbewijs, door de staat uitgegeven identiteitskaart of paspoort zijn allemaal acceptabele vormen van identificatie.
 • LinkedIn kan per e-mail contact met u opnemen als u er een opgeeft.
 • Een desktop-pc is vereist.

Volg de onderstaande stappen op het bureaublad:

 • Nadat u de procedure voor identiteitsverificatie heeft gestart, wordt u gevraagd een foto van uw identiteitsbewijs te maken met uw smartphone of camera.
 • Om LinkedIn te helpen uw account te vinden, voert u het bijbehorende e-mailadres in en volgt u de instructies op het scherm.
 • Klik op Ik heb geen toegang tot mijn e-mailadres op de volgende pagina. LinkedIn zal een nieuw e-mailadres van je opvragen. Ze vragen dan om een geldig paspoort of officieel legitimatiebewijs.
  • Wanneer u klaar bent, zal LinkedIn uw gegevens verwerken en contact met u opnemen om u verder te helpen. Ze kunnen 24 uur tot enkele dagen nodig hebben om te antwoorden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u hulp nodig heeft bij deze procedure, en verlies het vertrouwen niet – veel professionals hebben hun LinkedIn-accounts kunnen terugvorderen. Het kost alleen wat tijd en moeite.

releated posts

ADD YOUR COMMENT