Hoe u uw Instagram-account kunt beschermen tegen hacking

21Jul '21

Hoe u uw Instagram-account kunt beschermen tegen hacking

U vraagt zich misschien af hoe u uw Instagram-account kunt beveiligen tegen gevaarlijke personen die uw informatie kunnen stelen of gebruiken voor criminele doeleinden met het oog op de toenemende piraterij op het platform.

Instagram is een duidelijk doelwit voor hackers, met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd. Sommigen van jullie waren misschien geschokt toen ze de toegang tot je account kwijtraakten en merkten dat het de afgelopen dagen door een vreemde is gewijzigd. Een nieuwe naam, een nieuwe profielfoto en een nieuwe bio zijn allemaal toegevoegd. Het is pijnlijke identiteitsdiefstal, vooral wanneer het moeilijk kan zijn om zijn profiel te herstellen.

De redactie van een prominente website is getuige geweest van de kwestie uit de eerste hand. Van de ene op de andere dag had het verslag van een vriend van een van de redactieleden de naam veranderd in ‘Dalak Cheyenne’. Het hoofd van het Cartman-personage uit South Park was veranderd op de profielfoto, waarop eerder een echt persoon te zien was. Een andere wijziging was dat het login-e-mailadres werd gewijzigd in dalak@cheyenne.ru en dat het account van de gebruiker niet langer toegankelijk was.

Instagram gaf in een verklaring het bestaan van een hackgolf toe, wat impliceert dat de diefstal van deze honderden accounts het resultaat was van een phishing-poging. Als gevolg hiervan zouden de hackers zich voordoen als de gebruikersinterface van Instagram om de ID’s te extraheren en te wijzigen om te voorkomen dat hun echte eigenaar er toegang toe heeft. Als het.ru-domein een link naar Rusland impliceert, is het ook denkbaar dat hackers, die niet Russisch zijn, het land in kwestie vrijwillig hebben geplaatst.

We willen allemaal voorkomen dat we worden gehackt! Het is niet goed voor uw reputatie, uw bedrijf of uw algemene imago als identiteitsdiefstal aan de horizon opdoemt. Dit is vooral belangrijk als je op Instagram vertrouwt om carrière te maken.

Dus, wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je Instagram-account echt veilig is? Dit bericht doorloopt enkele methoden om hacken te voorkomen en uw account te beschermen tegen nieuwsgierige blikken:

#1. Gebruik alleen veilige verificatietoepassingen van derden

Als u een zakelijke gebruiker bent, gebruikt u waarschijnlijk toepassingen van derden met uw sociale media-accounts. Dit zijn diensten waarmee u onder andere gegevens kunt monitoren, analyses kunt volgen en informatie kunt evalueren. Voor niet-vertrouwde apps moet de toegang worden ingetrokken.

Hoe weet ik welke apps ik kan vertrouwen?

Het ontbreken van SSL-codering op de eigen site van de externe provider is de eerste indicator van een slechte service van derden. De URL moet beginnen met HTTPS en het kleine hangslotsymbool moet ervoor verschijnen.

Applicaties die geen geavanceerde encryptie gebruiken, kunnen gemakkelijk worden gehackt, wat leidt tot gegevensverspilling. Het tweede punt om te overwegen is het verstrekken van uw inloggegevens in plaats van de Instagram API te gebruiken om in te loggen op uw account.

Om eerlijk te zijn, gebruiken veel Instagram-beheerservices en accountmanagers veilige tools; als klant hoef je alleen maar te vertrouwen op de serviceprovider die ze gebruikt.

Sommige van deze diensten zijn bijvoorbeeld betrouwbaar en veilig. In tegenstelling tot de meeste rivalen bewaart het geen gebruikersinformatie of identiteit op zijn servers; in plaats daarvan wordt alles gehost en uitgevoerd vanaf de pc van de gebruiker.

Het zijn handige tools voor het beheren van je Instagram-account: door gebruik te maken van de functies die een gerenommeerde service biedt, kun je je doelgroep ontdekken, meer abonnees krijgen en als resultaat de populariteit van je account vergroten.

U hebt toegang tot eenvoudige functies zoals zoeken naar publicaties met hashtags, locatie en publicatiedatum, zoeken naar Instagram-gebruikersaccounts onder abonnees en commentatoren van een ander account, identificeren van degenen die u niet terugvolgen, massaal inschrijven/uitschrijven en de mogelijkheid om meerdere vind-ik-leuks en reacties tegelijk achter te laten.

2. Schakel authenticatie in twee stappen in

In 2016 is tweefactorauthenticatie geïmplementeerd, wat een extra mate van bescherming biedt: het is een beveiligingsfunctie die bevestigt dat jij de persoon bent die inlogt op je account. Je kunt deze functie eenvoudig inschakelen in je Instagram-instellingen – je hebt alleen je telefoonnummer nodig.

Het is vermeldenswaard dat het inschakelen van deze functie ertoe kan leiden dat bepaalde programma’s van derden niet meer werken.

3. Zorg voor een sterk wachtwoord

Controleer voordat u een nieuw wachtwoord aanmaakt of het niet op de lijst met de meest voorkomende en vaak gebruikte wachtwoorden staat. Kies een uniek, degelijk en sterk wachtwoord. Gebruik een combinatie van hoofdletters en kleine letters, evenals cijfers. Als u geen cijfers of speciale tekens wilt gebruiken, houd er dan rekening mee dat hoe langer hoe beter.

Tegelijkertijd verdient het de voorkeur om wachtwoordmanagers te gebruiken, die u het voordeel bieden dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het vergeten van uw moeilijke wachtwoord: u hoeft alleen het hoofdwachtwoord te onthouden. Als u deze programma’s niet wilt gebruiken, maakt u uw eigen codering.

4. Houd uw persoonlijke gegevens privé

De eenvoudigste methode om uw account veilig te houden, is het vermijden van het delen van belangrijke informatie in uw beschrijvingen, foto’s en andere openbare ruimtes. Als het gaat om uw persoonlijke gegevens, moet u voorzichtig zijn met wat u onthult. Je zou waarschijnlijk niet willen dat een angstaanjagende vreemdeling aan je deur verschijnt. Plaats geen afbeeldingen die extreem gewelddadig of mogelijk aanstootgevend zijn en deel nooit persoonlijke informatie met anderen.

Als u een ouder bent, overweeg dan twee keer voordat u inhoud met uw kinderen deelt. Sommige mensen zijn van mening dat kinderen volledig van Instagram moeten worden verwijderd, terwijl anderen van mening zijn dat het maken van een account voor je kind en het delen van foto’s legaal is.

5. Onthoud de basis

Vergeet niet om alle essentiële maatregelen te nemen tijdens het beheren van een account. Wanneer u zich bijvoorbeeld op andere openbare of gedeelde apparaten (school, bibliotheek, desktop, enz.) op uw Instagram-account aanmeldt, moet u zich afmelden wanneer u klaar bent met uw Instagram-sessie. Houd ook uw e-mailadressen met betrekking tot uw beschermde IG-account veilig. Sommige mensen kunnen proberen u op te lichten door hen toegang te geven tot uw e-mail; trap niet in deze val. Het wachtwoord van uw Instagram-account zal nooit worden gevraagd door IG CS. Geef nooit persoonlijke informatie aan volslagen vreemden.

6. Wat als ik al gehackt ben?

Dat is verschrikkelijk! Het kan iedereen op elk moment overkomen. Als je Instagram-account is gehackt, is waarschijnlijk ook je e-mailaccount gehackt. De eerste stap is om contact op te nemen met Instagram en het probleem te melden. Instagram en Facebook staan bekend om hun trage klantenservice. In plaats daarvan Google “Facebook zakelijke hulp” om contact op te nemen met hun klantenservice. Als je problemen hebt met inloggen, maar nog steeds toegang hebt tot het e-mailadres of telefoonnummer van je account, kun je je account herstellen en de controle terugkrijgen door de optie “wachtwoord vergeten” te gebruiken.

Beveiligingsbeheer is van cruciaal belang: vermijd het gebruik van verdacht uitziende programma’s van derden. Nogmaals, voor dagelijkse accountgroei en boeiende activiteiten, probeer Combin, waar alle acties worden uitgevoerd in overeenstemming met de dagelijkse activiteitenbeperkingen van Instagram, en helpt bij het verwerven van echte abonnees in plaats van accountrobots.

Conclusie

Er wordt een bevestigings-sms naar u verzonden als er wordt geprobeerd verbinding te maken met uw account. Zonder de code die via sms wordt gegeven, kan de hacker niet inloggen op uw profiel. Bovendien, als u dit soort sms ontvangt zonder erom te hebben gevraagd, is het van cruciaal belang dat u uw wachtwoord zo snel mogelijk opnieuw instelt met behulp van het programma.

releated posts

ADD YOUR COMMENT