Canon-printer in foutstatus Windows 10?

14Jul '21

Canon-printer in foutstatus Windows 10?

Als de status van uw printer Canon-printer in foutstatus Windows 10 toont, is er mogelijk een probleem met de manier waarop u deze gebruikt. Canon-printers zijn de meest bekende afdrukapparatuur die afdrukken van hoge kwaliteit levert tegen een redelijke prijs. Elke technologie moet echter in de loop van de tijd bepaalde technologische uitdagingen hebben. Dus als uw Canon-printer een foutmelding weergeeft, bent u niet de enige. Er zijn andere mensen die hetzelfde probleem hebben en op zoek zijn naar deskundige hulp.

Zoals we allemaal weten, zijn printers een noodzaak geworden in de wereld van vandaag. Mensen kunnen al hun printbehoeften beheren met een geavanceerde printer. Canon is een bedrijf dat klanten over de hele wereld de beste printerservice biedt. Gebruikers van geavanceerde printers kunnen Canon niet alleen gebruiken om hoogwaardige kopieën van hun documenten en foto’s af te drukken, maar ook om te scannen, faxen en dubbelzijdige kopieën te maken.

Afgezien van dit alles, kan de realiteit dat een printer in wezen een computer is niet over het hoofd worden gezien, en machines worden ziek. Ze stoppen met werken en belemmeren de vooruitgang. Evenzo is de Canon-printer een van hen en kan deze problemen veroorzaken, zoals een Canon-printerfout.

Redenen voor Canon Printer is in foutstatus Windows 10 Probleem

Daarom ziet u het bericht “Canon-printer in foutstatus” wanneer u probeert af te drukken vanaf uw Canon-printer op Windows 10. Een Canon-printer met een foutstatus is een typisch probleem dat van invloed is op alle printermerken. Als u uw printerstuurprogramma hebt geüpgraded van een eerdere versie naar de meest recente Windows 10, ziet u mogelijk veel meer fouten.

Windows 10 is een geweldig besturingssysteem om te gebruiken. Dit besturingssysteem is niet compatibel met alle Canon-printers. In deze blog hebben we verschillende mogelijke oplossingen opgenomen voor Canon Printer bevindt zich in foutstatus Windows 10. Na het updaten naar Windows 10 lijken oudere Canon-apparaten vreemd te werken. Controleer voordat u gaat updaten of uw Canon-printer compatibel is met de nieuwe software. Ook als je op de lijst staat, is het denkbaar dat je tegen problemen aanloopt. Om de problemen in dit geval het hoofd te bieden, hebt u een goede techniek voor het oplossen van problemen nodig.

Oorzaken van printer in foutstatus Canon:

Heeft u problemen met uw Windows 10-printer, zoals een printer die een foutstatus heeft of niet kan afdrukken of verbinding kan maken? Als het bericht “Printer in foutstatus” verschijnt op uw Windows 10-compatibele printer, is er mogelijk een probleem met de printer zelf. Zodra uw Canon-printer in een foutconditie verkeert, moet u enkele eenvoudige procedures gebruiken om te bepalen of het probleem is opgelost.

Maar eerst is het van cruciaal belang om de belangrijkste reden van het probleem met de Canon-printerfoutstatus te begrijpen, dus lees de volgende punten voor meer informatie.

 • Het is mogelijk dat de stuurprogramma’s niet goed zijn geïnstalleerd.
 • Controleer of de stuurprogramma’s en software van uw Canon-printermodel zijn gedownload.
 • Dit probleem met de Canon-printerfoutstatus kan ook worden veroorzaakt door verbindingsproblemen.
 • De BIOSS-kwestie is een belangrijke oorzaak van het ontstaan van dit enorme probleem.
 • Het is mogelijk dat de draden of USB-kabels niet goed zijn aangesloten.

De printer bevindt zich in een foutstatus canon – Weet hoe u ermee om moet gaan

Ondanks dat ze veel geweldige functies hebben, hebben Canon-printerklanten nog steeds te maken met een paar technologische problemen. Zonder competente technische ondersteuning is het bijzonder moeilijk om ze zelf te verwijderen. Omdat de foutcodes niet het exacte probleem vertegenwoordigen, kunnen ze u in het ongewisse laten.

Laten we eens kijken naar enkele van de meest voorkomende foutcodes die u kunt tegenkomen:

 • Printer drukt niet zwart af
 • Canon Pixma MG2520-installatie
 • Printer offline

Als uw Canon-printer u een van deze foutcodes geeft, is het tijd om deze nu te laten repareren. In een dergelijke situatie kunt u contact opnemen met onze Canon Printer Support-medewerkers of de onderstaande stappen volgen.

Maar voordat u problemen gaat oplossen, moet u enkele van de redenen kennen voor de Canon-printer Foutstatus Windows 10:

 • Een typische oorzaak van het probleem bij printers is een BIOS-storing.
 • Malware of een andere malware heeft uw computer geïnfecteerd.
 • Als uw printerstuurprogramma beschadigd raakt, moet u het opnieuw installeren.
 • Het gebrek aan snelle internettoegang is een belangrijke oorzaak.
 • Het is mogelijk dat de kabels en USB’s van uw printer niet correct zijn aangesloten.

Effectieve oplossingen voor het oplossen van problemen met Canon-printer in foutstatus Windows 10

Werkt uw Canon-printer niet meer toen u een upgrade naar Windows 10 uitvoerde, of kreeg u een Printer in Error State Error terwijl u deze probeerde te gebruiken? De afdrukbewerking is stopgezet als gevolg van deze Canon Printer Error State. Hier zijn enkele efficiënte methoden om problemen met de printerfoutstatus op Windows 10 te verhelpen en weer aan de gang te krijgen.

Het is zeer waarschijnlijk dat uw oudere randapparatuur voor afdrukken niet werkt met Windows 10. Probeer de volgende aanpak om dergelijke problemen meteen op te lossen.

Oplossing 1: Canon-printer werkt niet in Windows 10

Schakel om te beginnen uw printer in en zorg ervoor dat deze correct is aangesloten op uw computer. Controleer of uw printer correct werkt. Als je een printerprobleem hebt na het updaten naar Windows 10, volg dan deze stappen:

Controleer de verbinding:

Zorg er om te beginnen voor dat uw computer en printer correct zijn aangesloten. Ten tweede is er geen probleem met uw draadloze netwerk of kabel. Als er een probleem is met een van de koppelingen, moet er een sterke koppeling worden gevormd. U moet eerst een testafdruktaak uitvoeren voordat u doorgaat naar de volgende stap voor probleemoplossing.

 • Gebruik de “Probleemoplosser voor afdrukken” van Microsoft om te zien of dit kan helpen.
 • Als het probleem aanhoudt, vervangt u het oude stuurprogramma door een versie die compatibel is met Windows 10.

Voordat u echter de nieuwe stuurprogramma’s installeert, verwijdert u de stuurprogramma’s die zich momenteel op uw apparaat bevinden. Volg deze procedures om een reeds geïnstalleerd stuurprogramma te verwijderen:

 • Om ‘Apparaten en printers’ te openen, gaat u naar Start en selecteert u ‘Apparaten en printers’.
 • Selecteer nu in het pop-upvenster Canon Printer.
 • Om de printer te verwijderen, kiest u Apparaat verwijderen nadat u uw beslissing hebt genomen.

Ga nu naar de website van de printerfabrikant en installeer de nieuwste stuurprogramma’s opnieuw. Volg de onderstaande instructies om uw printerstuurprogramma’s bij te werken.

Problemen met poorten oplossen.

Windows 10 heeft enkele poortproblemen als het gaat om printers. U kunt dit snel oplossen door de volgende stappen uit te voeren:–

Ga naar apparaatbeheer. U kunt dit bereiken door met de rechtermuisknop op het menu Start te klikken en “Apparaatbeheer” te selecteren in het hoofdgebruikersmenu. Ga in het venster Apparaatbeheer naar het weergavemenu en kies “Verborgen apparaten weergeven” in het vervolgkeuzemenu.

De poorten-opties verschijnen nu in het venster Apparaatbeheer (COM & LPT). Klik met de rechtermuisknop op de categorie Printerpoort nadat u deze hebt uitgevouwen. Selecteer Eigenschappen in het pop-upmenu dat wordt geopend.

Selecteer vervolgens het tabblad “Poortinstellingen”. Selecteer “Gebruik elke interrupt toegewezen aan poort” in de lijst met keuzes. Selecteer vervolgens “Enable Legacy Plug and Play-detectie” in het vervolgkeuzemenu.

Nadat u uw selecties heeft gemaakt, klikt u op OK om de wijzigingen op te slaan en Apparaatbeheer af te sluiten. U moet uw computer nu opnieuw opstarten. Na het opnieuw opstarten zou u uw printer moeten kunnen gebruiken. Als dit niet het geval is, gaat u verder met de volgende stap.

Oplossing 2: geen printerstuurprogramma’s te vinden voor Windows 10

Het is mogelijk dat er geen bijgewerkte stuurprogramma’s voor uw printer zijn die compatibel zijn met Windows 10. In dergelijke gevallen kunt u proberen Windows 8-printerstuurprogramma’s te installeren om te zien of dat helpt. Verwijder de bestaande driver en installeer de printerdriver opnieuw door te dubbelklikken op het.exe-bestand. Voor snelle hulp kunt u ook contact opnemen met Canon Printer Repair.

Oplossing 3: het oudere printerstuurprogramma is niet gevonden

Als uw printer wordt herkend na het upgraden van Windows 10, maar u geen stuurprogramma’s kunt vinden om te installeren, volg dan de onderstaande instructies:

Selecteer de optie “Mijn printer is een beetje ouder” door te klikken op “De printer die ik wil staat niet in de lijst”. Help me alsjeblieft om het te vinden.”

Klik nu op Volgende om Windows 10 opnieuw naar een aangesloten printer te laten zoeken. Gebruik daarna geschikte stuurprogramma’s om de printer te installeren.

Het installeren van bijgewerkte printerstuurprogramma’s is het antwoord op de meeste Canon-printerproblemen, dus ga voorzichtig te werk.

Printerstuurprogramma’s installeren

Wanneer we problemen met de printerfoutstatus tegenkomen in Windows 10, verwijderen en installeren we gewoon de printerstuurprogramma’s, wat ons meestal helpt bij het oplossen van printerproblemen zoals Canon-printer in Windows 10 met foutstatus.

Als uw printer nog steeds een fout geeft onder Windows 10, kunt u proberen de printerstuurprogramma’s op uw computer te upgraden of opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om erachter te komen hoe u de printerstuurprogramma’s van Windows 10 voor computers vervangt:

Stap 1: Klik met de rechtermuisknop op het menu Start om Apparaatbeheer te openen en kies vervolgens Apparaatbeheer in het menu Hoofdgebruiker.

Stap (2): Vouw in Apparaatbeheer Printers uit en kies vervolgens uw printer uit de lijst. Klik vervolgens in het menu met de rechtermuisknop op het printerstuurprogramma en selecteer Installatie ongedaan maken.

Stap (3): Er verschijnt een bericht op uw computer waarin staat: “U gaat deze machine van uw systeem verwijderen.” Om verder te gaan, drukt u eenvoudig op de knop OK.

Stap (4): Nadat de printercontrollers zijn verwijderd, start u uw computer opnieuw op. De printerstuurprogramma’s worden automatisch geïnstalleerd door Windows 10 pc na opnieuw opstarten.

Het opnieuw installeren van printerstuurprogramma’s lost problemen met de printerfoutstatus op, aangezien de printer zich in de foutmodus bevindt wanneer deze is aangesloten via de dubbele poort.

Start uw apparaat opnieuw op

Het Canon-printerprobleem met de foutstatus kan worden opgelost door de verschillende aangesloten apparaten opnieuw op te starten. Probeer uw computer en printer volledig uit te schakelen. Laat ze een tijdje in deze staat zitten voordat je ze weer aanzet om te zien of het probleem is opgelost.

 

 

releated posts

ADD YOUR COMMENT